Geniet van het Drentse landschap

Prachtig Drents natuurschoon

Een groot deel (6100 hectare) van de bossen in Zuidwest Drenthe behoort tot het Nationaal Park Drents-Friesewold. Gedeeltes daarvan liggen op loopafstand van de accommodatie Hoeveveniets: het Dieverveld, Berkenheuvel en het Wapserveld.

De iets verder gelegen bossen, heidevelden, zandverstuivingen en vennen van Smilde, Dwingeloo (het Nationaal Park Dwingelderveld), Ruinen en Havelte zijn vanuit de groepsaccommodatie in korte tijd te bereiken. Ook voor een bezoek aan Nationaal Park de Weerribben en het merengebied in de kop van Overijssel vormt Hoeveveniets een prima uitvalsbasis.

Logo diapositief - medium - Hoeveveniets

Groepsaccommodatie

Middenin het Drentse landschap

Cultuur in Drenthe

Naast de welbekende hunebedden vormen Saksische boerderijen, eeuwenoude kerken, klokkenstoelen, molens en oude huizen een belangrijk onderdeel van het Drentse culturele erfgoed. Beschrijvingen van routes die langs bezienswaardigheden leiden, zoals de Beek- en Brinkroute, de Noordenveldroute en de Middenveldroute zijn bij de VVV’s en de ANWB verkrijgbaar. Behalve jaarmarkten en warenmarkten worden gedurende de zomermaanden in veel plaatsen ambachtelijke-, paarden- en zomeravondmarkten gehouden.

Logo diapositief - medium - Hoeveveniets

Hoeveveniets groepsaccommodatie

Deze karakteristieke Drentse vakantieboerderij ligt nabij de brinkdorpen Diever en Dwingeloo, middenin het Drentse landschap. Zeer geschikt voor groepen van 8 tot en met 20 personen, die veel ruimte en privacy wensen. Is je groep groter? Dat kan ook, neem dan contact met ons op.

Leuke dingen doen in de omgeving van Wapse